Руските военни твърдят, че са евакуирали повече от 25 000 души,

...
Руските военни твърдят, че са евакуирали повече от 25 000 души,
Коментари Харесай

Русия евакуирала 25 000 души от Украйна за денонощие


Руските военни настояват, че са евакуирали повече от 25 000 души, в това число над 4000 деца, на територията на Руската федерация от Украйна, Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) за денонощие, заяви " Интерфакс ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6319
" Въпреки твърдата опозиция на режима в Киев, през миналото денонощие, без присъединяване на украинските управляващи, 25 064 души, измежду които 4175 деца, бяха евакуирани на територията на Руската федерация от рискови региони на Украйна и републиките в Донбас. общо от началото на специфичната военна интервенция - 2 434 298 души, от които 383 402 деца ".

Това заяви по време на брифинг в събота Михаил Мизинцев, началник на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация.

Той сподели, че от март в Украйна, ДНР и ЛНР са доставени 41 883,7 тона филантропична помощ.

Мизинцев сподели, че съветското министерство на защитата разполага с доказателства, че украинските военни употребяват цивилни уреди за основаване на огневи точки и хранилища в Харков и няколко обитаеми места в ДНР, а в региона на Кривой Рог на Днепропетровска област минират пътища.

Мизинцев още веднъж отхвърли информацията, че ДНР с поддръжката на Москва възнамерява да сътвори личен флот от непознати кораби, които се намират в пристанището на Мариупол, следено от съветските войски.

" Повтаряме още един път, че това не е правилно ", сподели представител на съветското министерство на защитата.

" Позовавайки се на представители на украинското външно министерство, западните медии не престават необятно да популяризират погрешна информация за желанието на управляващите на Донецката национална република, с цялостната поддръжка на Русия, да основат народен флот от непознати кораби, иззети в пристанище Мариупол Украинската страна продължава опитите си да дискредитира дейностите на Руската федерация за възобновяване на попадналите под неин надзор територии и упреква ДНР в нарушение на нормите на интернационалното морско право във връзка с кораби, плаващи под непознат байрак в пристанището от Мариупол ", сподели Мизинцев.

Мариупол се намира на северното крайбрежие на Азовско море и е едно от най-големите търговски морски пристанища в Украйна. На 20 май съветското министерство на защитата разгласи завършването на изтеглянето на предалите се украински военни от завода Азовстал в Мариупол и цялостния надзор над града. На 25 май съветската войска разгласи, че пристанището на Мариупол е почнало да работи както нормално.

На 21 февруари съветският президент Владимир Путин подписа декрет за признание на независимостта на Донецката и Луганската национални републики. На 24 февруари Путин разгласи началото на специфична военна интервенция в Украйна. В отговор доста страни постановиха солидни наказания против Русия. Редица страни доставят оръжия и съоръжение на Украйна.

На 25 април Мизинцев съобщи, че съветската войска е овладяла цялата Херсонска област, елементи от Харковска, Запорожка и Николаевска области на Украйна и забележителна част от територията на приетите от Русия ДНР и ЛНР. На 3 юли Министерството на защитата на Руската федерация разгласи, че територията на ЛНР е взета под надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР